کارگاه تراش قوچان

ابوالفضل اسلامی

کارگاه تراش قوچان

ابوالفضل اسلامی

جوشکاری با قوس الکتریکی

نکات ایمنی و پیشگیری از سوانح در مورد کار با مولد های استیلن:

1-برای هر مخزن استیلن 60متر مکعب فضا و 20 متر مربع سطح در نظر گرفته شود.

2-کپسول اکسیژن و اتصالات آن را به دور از روغن و چربی نگه دارید، زیرا خطر انفجار وجود دارد. برای روان کردن پیچ های مربوطه از آب صابون یا گلیسیرین استفاده کنید.

جوشکاری با قوس الکتریکی:

در این روش حرارت لازم برای جوشکاری به وسیله قوس الکتریکی تامین می گردد.این حرارت حدود 4000 درجه سانتی گراد می باشد که برای جوش کاری اکثر فلزات مناسب است.

برای تشکیل قوس الکتریکی می توان از جریان مستقیم و یا متناوب استفاده نمود.در مواردی که از جریان مستقیم برای این منظور استفاده می شود معمولا قطب مثبت به قطعه کار و قطب منفی به الکترود متصل می گردد. در این حالت درجه حرارت در قطب مثبت بیشتر و در حدود 600 درجه سانتیگراد بیشتر از قطب منفی است . در جوشکاری ورق های نازک بهتر است که قطب مثبت را به الکترود و قطب منفی را به قطعه کار وصل کنند تا حوضچه مذاب کم عمق تر بوده وقطعه را سوراخ نکند. این روش در جوشکاری فولاد های آلیاژی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

دستگاه های جوشکاری شامل ترانسفور ماتور ها ، ژنراتور ها یا یکسو کننده ها می باشند. در این میان ژنراتور ها و یکسو کننده ها جریان برق مستقیم عرضه  کرده ولی ترانسفور ماتور ها وظیفه تقلیل ولتاژ را به عهده دارند. ولتاژ مورد نیاز برای جوشکاری (15 تا 50 ولت) و شدت جریان (60 تا 300 آمپر) می باشد.

الکــترود ها: الکترود ها میله های هادی جریان الکتریسیته هستند که در مجاورت قوس الکتریکی ذوب شده و به عنوان سیم جوش کاری وظیفه پرکردن فضای بین قطعات را به عهده دارند. الکترود به دو نوع روپوش دار و بدون روپوش تقسیم می شوند. الکترود های بدون روپوش به دو دسته لخت و مغزی دار تقسیم می شوند.الکترود های لخت هنگام جوشکاری تولید جرقه زیاد می کنند و فقط قابلیت کار با جریان مستقیم را دارا هستند.

در داخل الکترود های مغزی دار مواد معدنی قرار داده اند که باعث تثبیت بهتر قوس الکتریکی شده و درز جوش بهتری نسبت به الکترود های لخت عرضه می کنند و از جریان متناوب برای جوشکاری آنها استفاده می کنند.

 

 

 

 

 

 

 

تیپ و خصوصیات الکترود ها

 

زاویه نگهداری و هدایت الکترود: زاویه نگهداشتن امتداد الکترود نسبت به درز جوش به عواملی چون حالت جوش کاری ، عمق درز جوش ، عمق نفوذ جوش ، جنس قطعه کار و ... بستگی دارد اما در جوشکاری درز های ساده افقی مخصوصا زمانی که از جریان متناوب استفاده می شود می توان الکترود را نسبت به سطح کار با زاویه ای حدود 50 درجه هدایت کرد.

درز های عمودی را می توان از پایین به سمت بالا و یا بلعکس جوشکاری نمود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد