کارگاه تراش قوچان

ابوالفضل اسلامی

کارگاه تراش قوچان

ابوالفضل اسلامی

جوشکاری

جوشـــکاری

جوشکاری یکی از اتصالات دایم است.جوش ها دارای انواع بسیار متنوعی از قبیل جوش گاز،جوش قوس الکتریکی،جوش مقاوتی،جوش لیزری و... می باشد.

جوشـکاری با گــاز:

در این روش از احتراق گاز هایی مانند استیلن،پروپان و یا هیدروژن همراه با اکسیژن درجه حرارت بالایی را (در حدود 3200درجه سانتی گراد)برای گاز استیلن حاصل می شود.

کپسول استیلن: کپسول های استیلن از فولاد مرغوب بدون درز با ضخامت جداره 4 تا 5 میلیمتر میسازند.این کپسول ها دارای گنجایش معادل 40 لیتر بوده که در آن ها استیلن با فشار 15 اتمسفر پر میشود.برای جلوگیری از خطر انفجار کپسول استیلن فضای داخل کپسول از مواد متخلخلی مانند خاک اره پر کرده و علاوه بر آن استیلن را در مایعی مانند استن حل میکنند.شیر کپسول استیلن چپ گرد است و شلنگ آن معمولا قرمز رنگ و خود کپسول زرد رنگ می باشد.

کپسول اکسیژن: کپسول اکسیژن را نیز از فولاد مرغوب انتخاب کرده و آنها را بدون درز می سازند حجم آنها معمولا 40 لیتر می باشد و اکسیژن را با فشار 150 بار در داخل آنها پر می کنند، بنابراین میتوان 6000لیتر(40*150)اکسیژن در آنها جای داد. کپسول های اکسیژن دارای پیچ راست گرد میباشند و شلنگ آنها کم قطر تر و معمولا به رنگ آبی می باشند.

شعله استیلن و تنظیم آن: برای آن که بتوان به سهولت و سرعت عمل کافی محل جوش کاری را به درجه حرارت ذوب رساند و جوش کاری را به نحو صحیحی انجام داد لازم است گاز اکسیژن و استیلن را به نسبت معین ترکیب نمود.بر همین اساس شعله ها به سه دسته تقسیم می شوند:

الف)شعله خنثی                                ب)شعله اکشید کننده                           ج)شعله احیاء کننده

الف)شعله خنثی: در این شعله نسبت اکسیژن به استیلن 1:1 است.قسمت مخروطی شعله سفید درخشان بوده و محدوده مشخصی دارد.در اغلب جوشکاری فولاد ها از این نوع شعله استفاده می شود.

ب)شعله اکسید کننده: در این شعله نسبت اکسیژن بیشتر از استیلن انتخاب می شود.مخروط سر مشعل کوتاه تر شده و رنگ آن متمایل به آبی می گردد.اکسیژن اضافی با مواد ترکیب شده و آن را شکننده می کند و باعث پاشیدن جرقه به اطراف می شود. از این نوع جوشکاری برای جوش کاری قطعات برنجی و برنزی، آب کاری و صاف کاری و ... استفاده میشود.

ج)شعله احیائ کننده: چنانچه مقدار استیلن بیشتر از اکسیژن تنظیم شود مخروط سر مشعل محدوده مشخصی نداشته مضرس بوده و رنگ آن بیشتر متمایل به زرد می گردد. این شعله باعث افزایش کربن در مذاب می شود که باعث افزایش سختی آن می گردد واز آن برای جوش کاری فولاد های آلیاژی ، چدن و آلومینیوم استفاده می شود.

نظرات 1 + ارسال نظر
علی خوشخو یکشنبه 23 آذر 1399 ساعت 22:09

تدریس واقعا عالیه خدا خیرشون بده

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد